In mijn werk kom ik geregeld situaties tegen dat er een beeldscherm gefilmd moet worden. Vooral bedrijfsfilms of productvideo’s voor ICT bedrijven maar ook bijvoorbeeld voor het in beeld brengen van software. Filmen van een beeldscherm is nooit mooi. Vaak flikkert het beeld of zijn er strepen zichtbaar (rollende balken) en bovendien is het niet altijd goed leesbaar. Om dit op te vangen werk ik met een tracking techniek.

Hoe werkt het filmen van beeldschermen?
Er worden markeringen aangebracht op het beeldscherm door middel van stickers. Iets wat opvalt. Het te filmen beeldscherm staat gewoon uit. Dit vergt voor degene die erachter zit wel wat acteer werk want je moet net alsof doen of dat het beeldscherm aan staat. Geregeld liggen mijn klanten en ik dan ook in een deuk want dat kan soms echt hilarisch zijn. Ik vind het mooi om bij het filmen wel wat beweging in het shot te hebben. Een stilstaand shot vanaf een statief is niet altijd mooi. Als het shot eenmaal gemaakt is ga ik in de montage tracking toepassen. Softwarematig worden de stickers getrackt in de camerabeweging die ik maak. Vervolgens word deze informatie gekoppeld aan een beeld wat ik er op monteer. In sommige situaties is extra werk nodig want er kan namelijk een voorwerp voor het beeldscherm zitten, bijvoorbeeld een lichaamsdeel. Dit moet er dan als het ware weer uitgeknipt worden want anders zit het beeld wat op het beeldscherm gemonteerd moet worden over het lichaamsdeel heen. Al met al wel wat werk maar het resultaat is altijd beter zoals je kunt zien hiernaast.

Ook iets wat gefilmd moet worden? Neem dan contact met ons op.